Contenido del bloc.

Això és un bloc de muntanya i natura, no és la meva intenció que sigui cap bloc de resenyes d'excursions, no més es tracta de les meves sortides i de les experiències que he viscut ha aquestes sortides, res més. Si aquestes publicacions, poden servir per preparar les rutes de les persones que les veuen serà magnific, i de fet hem sentiré molt orgullós, però que quedir clar que les dades que hi surten no més és una orientació a l'activitat que es vol fer.

dimarts, 23 de juny de 2015

Manresa-Martorell en BTT

Cada any, per Nadal, mirem de fer una ruta amb la BTT que surti un xic dels nostres dominis naturals. Aquest any vam decidir no desplaçar-nos amb cotxe i fer una ruta que combines algun tram conegut amb altres de  desconeguts. 

La ruta escollida va ser fácil de trobar, perquè ens permetia combinar el transport públic, un primer tram absolutament desconegut, un indret on un bon esmorzar es un plaer i un tram final molt conegut.

Manresa-Sant Pau de la Guardia-Can Maçana-Martorell, aquesta es la ruta escollida. Es tracta d'un recorregut dur, amb bastant desnivell i quilometres, per tant hem de tindre un miním de preparació física per poder afrontar-la amb garanties.

                                        El perfil de la sortida i l'imatge del Google Erth.  


El track el podeu descarregar del Wikiloc


  • Punt de sortida: estació de FGC de Manresa, com arribar.
  • Material necessari, l'habitual per una sortida dura de BTT, portar algun gel per si de cas, a més del gps.
  • Altitud Mínima: 57 metres a Martorell
  • Altitud màxima: 707 metres pels voltants de Sant Pau de la Guàrdia.
  • Desnivell positiu: 1587 metres.
  • Distancia: 66 km.
  • Per veure les fotos amb els comentaris amb Castella ho podeu fer al meu àlbum de Picasa

Sortim de Martorell a les 6 del matí amb els FCG, arribem a Manresa i anem a fer un petit esmorzar, mentre esperem a que les primeres llums del dia ens ajudin a començar la ruta.
Arribant a Manresa fem un cafè, mentre esperem que el dia comenci a despertar.


L'inici és al Pavelló Esportiu de bàsket del Manresa,


Creuem la riera de Rajadell, que la seguirem una bona estona.


I tenim el primer, i únic, error del dia, girem a l'esquerra i pugem cap als Plans de Suanya, per sort aviat veiem que anem per una pista errònia i donem la volta per arribar a la pista bona ràpidament.


Plans de Suanya.


Ja som al bon camí.Pou d'aigua al costat de la petita cascada de Rajadell.


Cascada de Rajadell.Seguim la ruta i ens sorprèn la boira, que ens envolta ràpidament.


Però també fa la ruta molt atractiva, la boira té això, no permet veure grans coses però te moments màgics.Riera de Guardiola, descans i avituallament. El primer tram a partir d'aquest punt és molt embarrat, precaució.Seguim ruta i ara comença una forta pujada, passem al costat de diferents masies, aquí una de les millors conservades,  Can Enric de la Torre.


Aquests no m'esperen, toca suar per agafar-los.


Després d'una nova pujada passem per un tram on el camí es troba molt malmés, sortim al camí de La Devesa i passem per una nova masia, aquesta derruïdaI poc després per l'indret dels 4 Vents, on trobem bestiar "de diferents tipus". jejeje
Ja albirem la muntanya de Montserrat.


I Sant Pau de la Guàrdia, on farem l'esmorzar.On hem de recuperar líquits.......


Un àpat ben guanyat.
El Pirineu ben nevat.


Ara comença un tram conegut, primer per pista i després per carretera anem cap a Can Maçana.Un cop superat Can Maçana, agafem el Camí de les Batalles cap El Bruc.Abans d'arribar-hi girem cap a la Vinya Nova i Collbató.I de Collbató fins a Esparreguera per un fàcil pista, d'aquí a Martorell seguim pistes i carreteres asfaltades. Arribem a Martorell, fem una cervesa i la fem petar una mica més, a sigut una ruta molt intensa i gratificant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada