Contenido del bloc.

Això és un bloc de muntanya i natura, no és la meva intenció que sigui cap bloc de resenyes d'excursions, no més es tracta de les meves sortides i de les experiències que he viscut ha aquestes sortides, res més. Si aquestes publicacions, poden servir per preparar les rutes de les persones que les veuen serà magnific, i de fet hem sentiré molt orgullós, però que quedir clar que les dades que hi surten no més és una orientació a l'activitat que es vol fer.

dimecres, 25 de maig del 2022

Miranda de Santa Magdalena i Albarda Castellana.

 Descripció del recorregut.

Montserrat en inesgotable, tens variants a fer per tots els vessants, i es un magnific indret on fer matinals força interessants.

Deixem el cotxe a Collbató, al carrer Pau Bertran, i pugem pel carrer de la Drecera fins que s'acaba l'asfalt. Aleshores comença un camí que aviat és divideix en dos, a l'esquerre la drecera del Grau, i a la dreta, la Drecera del Grau Farí, que és per on pujarem. La pujada es feixuga, has de posar les mans tot sovint, tot i que es fàcil, sense complicacions tècniques. 

Sortim al Camí de les Bateries, girem a la dreta, i pugem per aquest transitat cami fins al desviament a Sant Joan. Camí que remo¡untarem fons a les proximitats de l'ermita, on agafarem un desdibuixat corriol que baixa a l'ermita de Santa Caterina, per després pujar per l'altre vessant fins a Sant Onofre, d'aquí  a l'ermita i Miranda de Santa Magdalena són molt pocs minuts.

Baixem de Santa Magdalena i anem a buscar el Camí Nou de Sant Jeroni baixant per les Escales d'en Jacob. Un cop a baix seguim aquest camí, fins a arribar a la cruïlla del Coll de les Pinasses, Ens atansem fins a aquest coll on girem a l'esquerre per pujar a l'Albarda Castellana passant pels dos petits trams tècnics que trobem, el segon equipat amb un parell de cordes.

Tornem al Coll de les Pinasses i girem a l'esquerra per baixar pel Camí dels Francesos fins al desviament del Clot de la Sajolida, Seguim per aquest desdibuixat corriol, atents a les marques vermelles, fins a enllaçar amb el Camí del Pont, per on continuem baixant direcció la Vinya Nova.

No arribem a aquest concorregut indret, ja que, poc abans d'arribar-hi, girem a l'esquerra i, per corriols més tranquils i solitaris, que la transitada pista forestal, que tenim molt a prop, tornem a Collbató.


Cim de l'Albarda Castellana.

Dades tècniques. 

Perfil de la ruta.


Imatge de la ruta al Google Earth.


Imatge de la ruta al OpenTopoMaps.


  • Punt de sortida: Carrer Pau Bertran de Collbató, com arribar.
  • Dificultat: Moderada, pels molts canvis de camins que es fan durant la ruta, s'ha d'estar atent.
  • Material necessari: Res especial, es una ruta matinal que va per camins sense dificultats tècniques, només tenir presents que per pujar a l'Albarda s'ha de passar per dos petits i curts trams on fer servir les mans, un d'ells equipat amb una corda.
  • Track: El teniu al meu Wikiloc, Montgros i Albarda.
  • Alçada màxima: 1.174 metres a l'Albarda Castellana, tot i que al GPS dona 1.129 metres.
  • Alçada mínima: 409 metres al punt de sortida.
  • Desnivell positiu acumulat: 810 metres.
  • Distancia: 13,2 quilòmetres.
  • Ruta circular: Sí, completament.
  • Ruta per gossos: Sí, cap problema, només portar aigua, a Montserrat trobarem pocs punts d'aigua.


Fotos i comentaris.

Sortida del sol pujant per la drecera del Grau Farí.

 Caçador caçat, amb Collbató al fons.

Sortim al Camí de les Bateries, que seguim una bona estona fins que trobem el desviament a Sant Joan, que agafem per pujar cap a aquesta ermita però, abans d'arribar-hi, ens desviem a l'esquerre per baixar a veure l'ermita de Santa Caterina.

Deixem l'ermita pel vessant contari i sortim a un corriol que ens porta a Sant Onofre, a l'esquerre, amb Sant Joan la mig.

Parem a fer un most a Sant Onofre, i un Pit Roig ens acompanya a la nostra parada.

 Seguim per les escales de Jacob i ens desviem a Santa Magdalena i a la Miranda de Santa Magdalena, des d'on veiem el Cavall Bernat i el Pirineu al fons.

El Roc de Sant Salvador, més conegut com l'Elefant.

Sector Tebaides, destaquen La Momia, La Prenyada, l'Elefant i la Panxa del Bisbe.

La Magdalena superior, amb el sector central de Montserrat al fons.

Sant Jeroni, , Albarda, El Camell, Roca Plana dels Llamps, Ecos, Salamandra, Montgrós, Plecs del Llibre, per anomenar només els més coneguts.

Admirant el paisatge cap al Baix Llobregat i l'Anoia.

Baixem fins al Camí Nou de Sant Jeroni, des d'on tenim una bonica vista de l'ermita de Sant Antoni, el seguim fins a arribar al desviament del Camí dels Francesos.

El seguim uns minuts i ens desviem cap al cim del'Albarda Castellana. A dalt tenim Sant Jeroni just al davant.

Sector Montgrós, fins i tot pensem en seguir fins allà i baixar per la Palomera, però se'ns faria massa tard, i ho deixem per un altre dia.

Ecos i Sant Jeroni, amb el Coll del Migdia al mig.

Al fons, els sector Magdalenas i Tebaida.

Baixant pel camí dels Francesos veiem el Camell a l'esquerra i l'Albarda a la dreta.

Aquí es el Montgrós i els Plecs del Llibre a l'esquerre, i el Camell de la dreta.

A partir d'aquí no tinc fotos, i potser es el lloc on més feien falta, ja que el tram de camí que ve és més perdedor, intentaré explicar-ho, tot i que si seguiu el track, no tindreu problemes.

Tot baixant pel Camí dels Francesos s'ha d'estar atent al desviament del Clot de la Sajolida, escrit amb pintura vermella una mica desgastada. Un cop trobat només s'ha de seguir, per un corriol desdibuixat i marcat amb punts vermells, i en algun tram amb una forta baixada fins a creuar el Clot de la Sajolida, seguidament fem una curta pujada i sortim al Camí del Pont.

Ara seguim aquest marcat camí en direcció a la Vinya Nova però, poc abans d'arribar-hi, i si volem evitar la tornada a Collbató per la pista forestal, hem d'agafar un corriol a l'esquerra que va enllaçant diferents camins de baixada de Montserrat fins a sortir a la part final del Camí de les Bateries. Ara si, ara ja no tenim més remei que desfer els últims metres per la pista forestal fins al punt de sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada